Domov, Rady a tipy

V lednici má vše své místo. Správné skladování potravin předejde nepříjemným následkům

Správné skladování potravin v lednici umožní prodloužit čerstvost všech výrobků a výrazně sníží plýtvání a riziko rozvoje škodlivých mikroorganismů. Bohužel jen vložení produktů do ledničky bezprostředně po návratu z obchodu nestačí. Skladování se řídí vlastními zákony, které mnozí z nás stále podceňují.

Co vědět o skladování jídla

Nejprve byste se měli postarat o pravidelné čištění interiéru chladničky. Udržování hygieny je snadnější při skladování potravin ve vzduchotěsných nádobách a při odstranění možných nečistot ihned po jejich vytvoření. Musíte si také zvyknout na kontrolu správné teploty. Obecně by neměla být vyšší než 6 stupňů uvnitř chladničky a -15 stupňů v mrazničce. V opačném případě může dojít k rychlému vývoji škodlivých bakterií a plísní, které povedou k rychlejšímu kažení potravin.

Doporučený článek:  Prádlo může zářit stále čistotou. I s největšími skvrnami si poradí namočení do tekutiny

Pokud nebudeme opatrní a nedodržíme tato pravidla, může následná konzumace vést k nepříjemným onemocněním a otravě. Dveře ledničky jsou velmi specifické místo. Časté otevírání způsobuje, že změny teploty jsou největší na tomto místě, a je obtížné udržovat optimální podmínky pro výrobky, které vyžadují trvale nízké teploty.

Zdroj obrázku: Freepik

Neukládejte tyto potraviny do dveří chladničky

Pro mnoho lidí to může být docela překvapení, ale první surovinou, která by neměla být ve dveřích, jsou vejce. Výrobci chladničky do dveří instalují speciální formy pro skladování vajec. Díky tomu jsou po ruce vždy, když máme chuť na omeletu nebo vařená vejce. Vejce jsou však extrémně citlivá na kolísání teplot a skladování na tomto místě výrazně zkracuje jejich trvanlivost. Mléko patří do zadní části ledničky, ačkoli místo ve dveřích se zdá být užitečnější.

Doporučený článek:  Jednoduché cviky, které posílí bříško do léta

Tento prostor však lze využít velmi dobře. Police ve dveřích chladničky jsou stále cenným prostorem pro skladování různých potravin. Je nutné vzít pouze v úvahu, že nejlepší zde budou potraviny, které nejsou citlivé na změny teplot a nekazí se tak rychle. Beze strachu sem můžeme v lahvích ukládat kečup, džem, hořčici a další omáčky. Kromě toho je tento prostor ideální pro vysoké láhve minerální vody nebo ovocné šťávy.

Zdroj: https://www.countryliving.com/uk/homes-interiors/interiors/a39769394/never-store-milk-fridge-door/