Určitě máte svůj oblíbený recept na ovocné tvarohové knedlíky. Každý milovník ovoce a knedlíků někdy musel ochutnat tuhle tvarohovou kombinaci. Navíc knedlíky jsou nejlepší posypané cukrem, trochou tvarohu a polité máslem. Není lepší sladký oběd!
Využijte těsto do posledního drobečku
Pokud máte vděčné strávníky a musíte dělat knedlíků o to více, jedině praxe pomůže v tom, že se vám budou dělat čím dál lépe. Postupem času se budete pouštět do těsta snadněji a také rychleji. Dokonce i jejich tvar bude dokonalejší tím, jak je budete dělat pořád dokola. Do knedlíků můžete přidat jahody, meruňky, borůvky nebo švestky. Záleží na tom, jaké ovoce máte zrovna k dispozici.
Výhodou tvarohových knedlíků je, že si je můžete udělat do zásoby a zamrazit. Poté už je stačí jen hodit do hrnce s vroucí vodou a za pár minut máte hotovo. Těsto zpracovávejte postupně. Nejdříve si smíchejte všechny suroviny a důkladně hněťte. Nakonec těsto dejte na půl hodiny odležet, aby se přísady spojily.
Kousky těsta vytahujte rukama
Pokaždé si odkrojte větší kus těsta, který ještě hněťte v ruce, aby se suroviny dokonale spojily. Z těsta pak udělejte váleček o průměru asi 3,5 cm a nakrájejte ho na kousky – podle velikosti ovoce. Borůvek můžete dát několik, švestky raději vkládejte po polovinách. Místo toho, abyste každý kousek těsta dlaní zploštěli, zkuste ho natáhnout na placku v ruce – jako se dělá těsto na pizzu.
Nakonec vložte ovoce a pečlivě vyválejte kuličky, nezapomeňte, že ovoce by nemělo z žádné strany vykukovat, aby z něj během vaření nevytekla šťáva. Nejčastěji se tvarohové knedlíky podávají s moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem a posypané tvrdým tvarohem. Je to česká klasika, která je rychle hotová, a ovoce milují také děti, takže s takovým obědem rozhodně neuděláte chybu. Můžete je zabalit také studené jako rychlý oběd někam na výlet.
Zdroj: https://www.cooklikeczechs.com/ovocne-kynute-knedliky-czech-fruit-dumplings/