Inzerce, Stravování, Zajímavosti, Zdraví, Životní styl

Proč jsou přírodní sladidla lepší než umělá?

Cukr je jeden z největších jedů a návykových látek, které můžete konzumovat. Naštěstí existuje mnoho přírodních a zcela nezávadných variant, které si můžete nakoupit místo klasického cukru. Používání těchto přírodních alternativ je možná dražší, ale rozhodně zdravější pro vaše tělo. A nejedná se pouze o jedinou výhodu. Co všechno vám přinesou přírodní sladidla?

Přirozený původ

Příroda je to nejlepší, co můžete využít ve svém životě. Místo uměle vyrobeného cukru, ve kterém je obrovské množství chemie, vsaďte na sílu přírody. Stejně jako mnoho generací před námi. Z nejlepších produktů, které si můžete vychutnat, patří mnoho věcí. K základním patří:

  • med,
  • javorový sirup,
  • stévie.
Doporučený článek:  Spaní v ponožkách je možná neatraktivní, může ale zaručit skutečně kvalitní odpočinek

Přínosy pro cukr v krvi

Umělý cukr způsobuje velmi rychlé a vysoké výkyvy cukru v krvi. To pro naše tělo není vůbec nic dobrého. Slovenský med z MEDÁRNY a další kvalitní výrobci medu vám přinesou stabilní cukr v krvi. To je klíčové nejen pro vaše zdraví, prevenci cukrovky a obezity, ale také pro stabilní energii během dne.

Vyšší nutriční hodnota

Přírodní produkty rozhodně obsahují větší nutriční hodnotu, vitamíny, minerály a antioxidanty. Tekutý akátový med obsahuje hodně látek, které bojují proti zánětům v těle a podporují imunitní systém. Umělá sladidla na druhou stranu nemají žádnou nutriční hodnotu, takže vám přinesou jen problémy.

Doporučený článek:  Citlivým zubům a dásním uleví známé koření nebo uhlí. Přírodní metody zuby zároveň vybělí

Mnohem lepší chuť

Jistě se všichni shodneme na tom, že chuť medu, stévie i javorového sirupu (a mnoha dalších sladidel) je mnohem lepší než chuť klasického cukru. Proto si mnoho lidí dává javorový sirup na lívance. Jednoduše to chutná mnohem lépe a ještě je to pro vás zdravější.

Stabilnější energie během dne

Po konzumaci klasického cukru se velmi rychle objeví velká vlna energie. A potom stejně náhle odejde. Budete mít pocit, že jste najednou narazili do zdi a budete se cítit hrozně. Při konzumaci přírodních sladidel se nic takového nestane, protože je tělo zpracovává postupně. Takže se budete cítit mnohem lépe.

Doporučený článek:  Cukrovku může provázet několik příznaků