Rady a tipy

Obyčejný čaj vylepší med nebo mléko, netradiční tóny dodá kdoule a goji

Každý z nás si rád vychutná horký čaj při čtení nebo sledování západu slunce. Hlavně během zimy se jedná o velmi jednoduchý způsob, jak se udržet v teple. Pokud vás již nudí obyčejná chuť čaje, můžete ji vylepšit přidáním některých z osvědčených surovin. Získáte díky tomu vždy jinou chuť, i když budete používat stále stejnou značku a druh tohoto teplého nápoje.

Plody goji nebo kdoule

V první řadě se podíváme na netradiční přísady do čaje. Goji jsou bobule, které známe díky čínské medicíně. Mají úžasný vliv na naše zdraví, a podle některých dokonce prodlužují život a zlepší jeho kvalitu. Jednoznačně jsou cenným zdrojem mnoha živin, mezi které patří železo, zinek, vápník, selen a fosfor. Navíc mají úžasnou chuť. Kombinovat je můžete i s brusinkami, ale v tom případě nebude výsledek tak sladký.

Doporučený článek:  3 tipy pro klidné usnutí a nerušenou noc: žádné prášky už nebudete potřebovat

Kdoule nejsou v Čechách příliš známé a mnoho lidí je podceňuje, což je velká škoda. Jedná se o velký zdroj mikroživin, které jsou prospěšné pro zdraví. Plody jsou podobné malému jablku, ale jsou velmi kyselé. Můžete z nich připravit kompot anebo je přidávat do čaje místo citronu pro posílení imunitního systému. Nápoj bude chutnat povědomě, ale přitom netradičně.

Zdroj obrázku: Pixabay

Mléko a med

Nyní jsou na řadě trochu tradičnější přísady do čaje. Ve střední Evropě to sice příliš neděláme, ale ve Velké Británii je naprosto běžné, že se do černého čaje přidává mléko, stejně jako do kávy. Možná budete překvapeni, jak dobře to chutná. Jen to musíte vyzkoušet! Ideální je mléko přidávat do černé varianty tohoto produktu a investovat do kvalitní značky. Jedině tak bude chutnat stejně jako v Anglii.

Doporučený článek:  Jednoduché cviky, které posílí bříško do léta

Čaj s medem je klasickou kombinací, kterou miluje snad každý z nás. Většinou si ho takto užíváme během nachlazení a chřipek, ale můžete ho samozřejmě pít kdykoli. Med je skvělou náhradou za cukr, pokud sladíte. Navíc obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, které z cukru nezískáte. Přidat k němu můžete také trochu citronu nebo zázvoru, což jen posílí jeho blahodárné účinky.

Zdroj: https://spoonuniversity.com/lifestyle/tea-10-things-add-your-make-it-taste-even-better, https://www.medicalnewstoday.com/articles/322693, https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-384/quince, https://www.theguardian.com/science/brain-flapping/2014/oct/03/how-to-make-tea-science-milk-first, https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-honey/art-20363819