Stravování

Jablko přidané do omáčky dodá játrům šťavnatost a zajímavou chuť

Játra jsou pro někoho jídlem, které by nikdy neochutnal, ale někteří je milují. Velmi snadno se připravují, pro někoho znamenají kousek dětství. Jedno je ale jisté – játra obsahují vitaminy skupiny B a také další živiny, které jsou pro naše tělo prospěšné. Vyplatí se je občas konzumovat, navíc není těžké si je uvařit. Většinou lidé dělají několik chyb a játra pak mohou být tuhá.

Jak udělat játra měkká a šťavnatá?

Játra si můžete dát nejen vepřová, ale také kuřecí. Jejich samotná příprava je jednoduchá, ale také se velmi snadno u vaření nebo přípravy chybuje. Játra ve vlastní omáčce jsou asi nejoblíbenějším pokrmem. Jako přílohu můžete zvolit uvařenou rýži nebo houskové knedlíky. Játra ale musíte umět připravit, protože jinak nedosáhnete kvalitního jídla, které vám může dát hodně.

Doporučený článek:  Nejčastější rady okolo diet málokdy fungují. Zhubnout pomůže jednoduchá zásada
Zdroj obrázku: Freepik

Jaké tajemství se ukrývá v jejich přípravě? Bude k tomu stačit pouze jediná surovina a tou je jablko. Jak je tedy udělat? Připravte si kromě 500 g jater následující suroviny:

  • velké jablko,
  • 2 střední cibule,
  • 2/3 hrnku zeleninového nebo kuřecího vývaru,
  • sůl a pepř,
  • olej na smažení,
  • 3 lžíce mouky.

Nejdříve musíte játra očistit od blan a žilek, protože ty se na smažení vůbec nehodí. Opláchněte játra pod tekoucí vodou a nechte v cedníku okapat. Játra pak posypte moukou, protože se budou smažit mnohem lépe.

Doporučený článek:  Noční večeře tělo zbytečně zatěžují, kradou energii, a dokonce zkracují život

Jak pokračovat krok za krokem?

Nakrájejte cibuli na silné kostičky a nechte je zpěnit na rozpálené pánvi. Až bude cibule hotová, vyndejte ji z pánve na talíř nebo jiný hrnec a do původní pánve přidejte játra. Orestujte je a přidejte cibuli. Na osminky pak nakrájejte jablko a přidejte k játrům. Zalijte vývarem a dbejte na to, aby byla játra úplně ponořená.

Duste asi deset minut, až se jablka budou rozpadat a omáčka bude hustá. Nakonec ještě dochuťte solí a pepřem a máte hotovo! Určitě tím celé své rodině ukážete, že i vnitřnosti mohou být velmi lahodným pokrmem.

 Zdroj: https://www.simplyrecipes.com/recipes/liver_and_onions/