Stravování, Zdraví

Bolesti kloubů jsou otázkou nejen věku. Oblíbené jídlo je dokáže mnohem zhoršit

Mnoho lidí bojuje s revmatoidní artritidou nebo jinými chorobami pohybového ústrojí. Červené maso pro zdraví není dobré. Poskytuje sice tělu mnoho důležitých živin, ale také příliš nezdravých složek. Nadměrná konzumace červeného masa zvyšuje riziko mnoha onemocnění, včetně těch velmi nebezpečných, která vás mohou stát život. Naštěstí existují alternativy, které vám budou chutnat a nepoškodí vaše zdraví. Co byste neměli jíst a proč?

Červené maso má dvě strany mince

Bolesti kloubů jsou velmi nepříjemným zdravotním problémem, ale můžou být důsledkem konzumace některých potravin. Vysoko na tomto seznamu je také červené maso. Jeho vliv není zcela škodlivý, ale na jeho konzumaci bychom si měli dávat pozor. Při větším množství může přispět k rozvoji zánětu tkání v kloubech.

Doporučený článek:  Suchá a šupinatá pokožka může znamenat vážný zdravotní problém. Rozpoznejte příznaky včas

Rozhodování je velmi těžké. Na jedné straně je maso zdrojem bílkovin a železa, na druhé straně obsahuje hodně tuku a cholesterolu, které jsou zdrojem velkých zdravotních problémů. Zpracované maso navíc prochází mnoha procesy, které mají zajistit jeho trvanlivost. Z tohoto důvodu bohužel obsahuje velké množství soli a chemikálií.

Zdroj obrázku: Freepik

Zdravější alternativy pro masožravce

Mnoho lidí se pochopitelně nechce vzdát masa úplně, ale zároveň nechce konzumovat červené maso. Tento postup doporučují i odborníci, protože nadměrná konzumace červeného masa zvyšuje riziko mnoha onemocnění, jako je cukrovka, rakovina nebo ischemická srdeční choroba. Konzumaci červeného masa můžete omezit na minimum anebo ho vyměnit za jiné druhy, které budou zdraví prospěšnější.

Doporučený článek:  Těchto 5 produktů ničí ledviny. Vyřaďte je z jídelníčku ještě dnes

Nejlepší alternativou k červenému masu je logicky maso bílé. Do svého jídelníčku byste proto měli začlenit více krůtího, kuřecího nebo telecího masa. Skvělou alternativou budou také ryby, které obsahují méně tuku a cholesterolu. Důležitá je samozřejmě také úprava masa. Pečení, dušení nebo vaření budou nejlepšími možnostmi, které nebudou obsahovat tolik tuku.

Zdroj: https://drcollins.ca/red-meat-cause-joint-pain-inflammation/