Klobásy jsou uzenina, která je v našich končinách velmi oblíbená. Máme tu snad několik desítek druhů různých klobás, které se dají jíst studené, vařené, ohřáté nebo grilované. Ke klobásám se nejčastěji podává chléb, hořčice nebo křen a v takové kombinaci je najdete hlavně na poutích nebo stáncích s rychlým občerstvením. My vám ale ukážeme recepty, ve kterých hrají klobásy prim.
Recepty jsou překvapivě jednoduché
Lahodné pokrmy překvapí celou rodinu. Zkuste klobásy zakomponovat například do vydatného salátu. Klobásy nakrájejte, ohřejte nebo usmažte. Poté je přidejte do salátů, ke kterým můžete dát i čerstvou zeleninu. Hodí se také do těstovin nebo kuskusu. Zajímavou kombinací je klobása společně s těstem. Výsledkem je skvělý koláč, který zaujme každého.
Klobásu najdete hlavně v hrachové polévce, kterou má hodně lidí rádo. Hustá hrachovka společně s kousky klobásy skvěle zahřeje. Klobásu také můžete přidat do zeleninové nebo zelné polévky. Pokud máte doma klobásy a těstoviny, například špagety, nebojte se experimentovat a připravit netradiční pokrm. Je to nápad na rychlou večeři, pokud nic jiného nevymyslíte. K těstovinám se navíc hodí ještě bylinky nebo rajčatový protlak.
Klobásy můžete obalit v listovém těstě
Pečené fazole jsou velmi oblíbeným jídlem. Stačí jen klobásy nakrájet na kolečka, přidat plechovku fazolí a také rajčatovou omáčku. Zkusit můžete i kečup. Poté už stačí jen zahřát a lahodný oběd nebo večeři máte na světě. Klobásky se snadno dají také upéct v listovém těstě.
To si můžete zakoupit v obchodě nebo si ho vyválet sami doma. Listové těsto můžete ještě posypat sezamovými semínky a do něj zabalit kousky klobásy. Poté jen stačí dát do trouby a máte hotovou svačinku, kterou si můžete dát teplou i studenou. Klobásy jsou výtečné také z grilu nebo grilovací pánve. Můžete si k nim připravit různé druhy dipů.
Zdroj: https://www.theguardian.com/food/2020/may/08/sausage-surprise-10-unexpected-ways-to-cook-with-bangers-and-frankfurters