Krása

Na podzim čelí pokožka mnoha výzvám. O její zářivý vzhled je důležité pečovat každý den

Správná péče o pleť je zcela nezbytná. Používání vhodné kosmetiky a ošetření přizpůsobené potřebám pleti je zárukou zdravé a zářivé pokožky. S nástupem podzimu stojí za to věnovat pozornost potřebám pleti obličeje, která je v chladném počasí dehydratovaná a postrádá vitalitu a jas. Proto se do každodenní péče vyplatí přidat domácí metody, díky kterým její stav snadno zlepšíte.

Proč je péče nezbytná?

Péči o obličej můžeme přirovnat k investici do budoucnosti. S přibývajícím věkem pokožka ochabuje, ztrácí pevnost a také není zdaleka tolik jasná a svěží. Proto je důležité již od puberty věnovat péči o pleť čas i pozornost. Klíčové je především důkladné čištění obličeje, aplikace krému a používání masek a peelingů. Nejdříve je nutné pleť pečlivě očistit a poté pokožku dostatečně hydratovat.

Doporučený článek:  Akné zlepší správná péče a dobře vyvážený jídelníček
Zdroj obrázku: Freepik

Avokádová maska

V zimě je pokožka obličeje vystavena neustálým změnám teplot a mrazivému vzduchu. Zkuste tedy tuto domácí masku, kterou lze vyrobit během pár chvil.

Ta pleť nejen vyživí a hydratuje, ale i zpevní. Díky pravidelnému používání avokádové masky je pokožka hladká a chráněná před vysušením. Masku připravíte tak, že v misce rozmačkáte dužinu z poloviny avokáda a důkladně ji smícháte se dvěma lžičkami medu. Masku poté aplikujte na obličej a nechte působit asi 15 minut. Po uplynutí této doby vše opláchněte vlažnou vodou.

Doporučený článek:  Nejlepší nápoj do mrazivých dní: bezinková šťáva posílí imunitu a ochrání pleť

Domácí peeling

Použití peelingu je velmi důležitým prvkem každotýdenní rutiny. Je to proto, že vrstva odumřelé kůže by se měla pravidelně odstraňovat. Pokožka díky peelingu lépe vstřebává nanesené přípravky a navíc je hladká a zářivá. Jak na to? Ke dvěma lžícím mletých ovesných vloček stačí přidat lžíci medu a lžíci citronové šťávy a důkladně promíchat. Vzniklou směs naneste na pleť a krouživými pohyby jemně masírujte obličej. Díky této rutině bude vaše pleť vypadat jako zamlada.

Zdroj: https://www.vogue.co.uk/beauty/article/autumn-skin-routine