Krása

Zima, déšť a vítr dávají vlasům zabrat. 3 domácí masky jim navrátí krásu a sílu

Vlasy bývají v zimě sušší a mnohem více se lámou vlivem mrazivého počasí. Nesvědčí jim změny teplot ani nošení čepice, kdy se může pokožka hlavy zpotit a vlasy začnou nadměrně vypadávat. Jak navrátit vlasům zase sílu a lesk? Dopřejte jim přírodní péči, která jim dodá bohatost.

Jojobový olej s medem vlasy vyživí

Jednoduchou a účinnou kúrou na vlasy jsou jojobový olej s medem smíchané v poměru 1 : 1. Stačí směs nahřát v mikrovlnné troubě. Balzám lze ještě doplnit rozšlehaným vajíčkem, lžící gelu z aloe vera a pěti kapkami šalvějového oleje. Po vymíchání do pasty se směs aplikuje na vlhké vlasy od kořínků po konečky a nechá působit až dvě hodiny přikryté teplým ručníkem. Po uplynutí času se vlasy umyjí šamponem a opláchnou vlažnou vodou.

Doporučený článek:  Rýžová voda nahradí ranní kávu i drahou kosmetiku. Získáte plno energie a zářivou krásu
Zdroj obrázku: Freepik

Žloutek s olivovým olejem dodají lesk

Vlasy nejsou hebké a chybí jim lesk? Pomocí masky z vaječného žloutku, lžičky citronové šťávy a lžíce olivového oleje lze připravit směs pro zjemnění vlasů a dodání lesku. Stačí masku nanést na suché vlasy a nechat působit pod ručníkem asi hodinu, poté se vlasy mohou umýt. Pro dodání jemnosti lze použít k opláchnutí namísto kondicionéru vodu smíchanou s čerstvě vymačkanou šťávou z citronu, případně s 60 ml octa, poté se vlasy pořádně smyjí čistou vlažnou vodou, budou hebké a lesklé.

Doporučený článek:  Domácí krém proti vráskám pleť dokonale vyhladí a předejde dalším nedokonalostem

Kokosový olej pro posílení vlasů

Balzámem pro vlasy je kokosový olej, který obsahuje kyselinu laurovou pro regeneraci vlasů od kořínků po konečky i pro zvýšení pevnosti. Kokosová maska navíc dodá vlasům lesk. Stačí přitom použít samotný kokosový olej rozehřátý v mikrovlnné troubě nebo smíchaný s medem v poměru 1 : 1. Olej nebo směs se vetře do vlasů i pokožky, zabalí do potravinové fólie a přikryje ručníkem. Kúra by měla působit alespoň dvě hodiny, ale může se nechat i po celou noc. Olej je nutné pak dobře vymýt alespoň dvakrát šamponem.

Zdroj: https://www.thechannel46.com/beauty/hair-care/autumn-winter-hair-care-101-25-hair-masks-perfect-for-the-dry-season/