Rajčatovou polévku milují lidé na celém světě. Skládá se pouze z několika surovin, které jsou snadno dostupné. I když je vaření takové polévky velmi jednoduché, i během snadného procesu můžete udělat chyby, které vás mohou stát chutný pokrm. Jak polévku uvařit a jakých chyb se vyvarovat?
Jak uvařit skvělou polévku?
Rajská polévka může být skvělou polévkou, nebo dokonce hlavním chodem. Záleží na tom, jak bude zahuštěná a dochucená. Můžete si ji uvařit v klasické verzi, a to znamená, že ji budete dělat z vývaru, který si připravíte už den předem. Možná na první pohled se vám nebude zdát, že tuto polévku zvládnete, ale je to velmi jednoduché.
Budete k tomu potřebovat nejen vývar, ale také kvalitní rajčatovou pastu nebo čerstvá rajčata. V tomto případě bude záležet pouze na vás. Kromě rajčat budete potřebovat také zakysanou smetanu, pšeničkou mouku a špetku soli. Je to základ rajské polévky, kterou pak můžete dochutit ještě kořením. Záleží na vaší chuti, jak si tuto polévku připravíte. Každá rodina může mít vlastní recept.
Jakých chyb se vyvarovat?
První velkou chybou mohou být právě rajčata. Dávejte si pozor, aby nebyla převařená, protože kvůli tomu bude mít polévka úplně jinou chuť. Dejte si pozor také na množství cukru, které do polévky budete dávat. Díky cukru má polévka sladkokyselou chuť. Další chybou může být druh smetany, kterou do polévky přidáte. Měla by být alespoň 30%, aby byla polévka dokonale hustá.
Kromě toho se nesmí zapomenout také na koření, které do polévky patří. Bobkový list, bazalka nebo petržel patří mezi ně. Spoustu bylinek nebo koření si navíc můžete vypěstovat doma nebo na balkoně. V polévce samotné pak nevařte rýži ani nudle, ty si uvařte zvlášť. Podobným způsobem si můžete uvařit také rajskou omáčku, ke které se hodí těstoviny nebo houskové knedlíky.
Zdroj: https://www.inspiredtaste.net/27956/easy-tomato-soup-recipe/