Rady a tipy

Jedlá soda urychlí vaření brambor až o polovinu času

Maso v troubě už bude hotové, ale brambory jsou stále tvrdé? Neohlášení hosté najednou přišli na večeři? Nebo prostě nechcete být dlouho v kuchyni? Pro všechny tyto situace existuje jednoduché řešení. Čajová lžička jedlé sody. Tento jednoduchý trik se sodou vás dokáže zachránit.

Jak uvařit brambory rychle

Mnoho lidí miluje brambory, ale nechce se jim čekat, až budou hotové. To je velká škoda, protože brambory jsou nejen chutnou, ale i zdravou přílohou. Obsahují velké množství zdraví prospěšných látek. Jsou bohatým zdrojem vitamínu C, který je důležitý pro zdravý imunitní systém člověka. Obsahují také vitamíny B1, B3, B6 a C, kyselinu listovou, měď, železo, draslík a vlákninu.

Doporučený článek:  Jak na vytvoření stylové ložnice s podzimní atmosférou? Vsaďte na barvy, hřejivé materiály a vhodné osvětlení

Mnoho lidí vaří brambory tradičním způsobem, a to že je oloupou, umyjí, zalijí vodu a postaví na sporák. Čas vaření brambor však můžete výrazně zkrátit tím, že je hodíte do vroucí vody. Chcete-li rychle připravit večeři, stojí za to vařit vodu v rychlovarné konvici a zalít brambory. Brambory budou mnohem rychleji uvařené, pokud je nakrájíte na čtvrtiny nebo menší kousky.

Zdroj obrázku: Freepik

Jedlá soda pro vše

O využití jedlé sody se už napsalo hodně. Můžete ji využít při vaření, úklidu, bělení oblečení, a dokonce i v zahradě. Tento kouzelný prášek může přijít na pomoc i v případě tvrdých brambor. Nejlepší na ní je, že ji najdete v každém obchodě a je levná. Takže jde o skvělého pomocníka ze všech směrů, ze kterých se na ni podíváte.

Doporučený článek:  Lupů se zbavíte i v domácím prostředí. Koupě drahých šamponů je až ta poslední možnost

Chcete-li si vychutnat brambory co nejdříve, přinášíme vám snadný způsob. Vše, co musíte udělat, je nalít malé množství horké vody na nakrájené brambory tak, aby je trochu zakrývala, osolte je a přidejte čajovou lžičku jedlé sody. Nyní stačí hrnec zakrýt poklicí a vařit. Po deseti minutách si vychutnáte chuť měkkých brambor.

Zdroj: https://www.montalvospirit.com/why-cook-potatoes-with-baking-soda/