Stravování, Zdraví

Nejen sladké plody třešní, i stopky stojí za to využít. Každá žena si je oblíbí

Na sezónu třešní se každoročně těší obrovské množství z nás. Bohužel ceny za třešně jsou rok od roku vyšší. Jakmile si je zakoupíte, musíte je vytěžit naplno. Většina lidí konzumuje pouze sladké plody a vyhazuje jejich stopky do koše. To je ovšem velká chyba. Můžete si z nich totiž vyrobit blahodárný nálev, který posílí vaše zdraví.

Proč byste měli jíst třešně?

Třešně jsou sezónní ovoce, které je pro naše zdraví velmi důležité. Dozrává pouze od konce května do začátku srpna, takže máte velmi omezený čas, kdy je můžete konzumovat. Třešně se dělí do tří kategorií podle toho, kdy dozrávají (rané, střední a pozdní). Existuje přitom mnoho odrůd, které se od sebe liší barvou a velikostí. Třesně tvoří z 80 procent voda. Ve zbylých 20 procentech najdete vlákninu, draslík, vitamíny A a C a mnoho dalších vitamínů a minerálů.

Doporučený článek:  Spaní na břiše patří mezi nejhorší polohy. Trpí záda, cévy, a dokonce i orgány
Zdroj obrázku: Freepik

Nálev z třešňových stopek

Vědci zjistili, že stonky třešní obsahují obrovské množství antioxidantů a polyfenolů, které obsahuje i samotné ovoce. Stonky třešní díky tomu mohou být úžasným zdrojem antioxidantů ve stravě. Může se to zdát zvláštní, ale můžete z nich dostat spoustu živin. Nálev z třešňových stonků se hodí jako prostředek na hubnutí, ale také ke zmírnění menstruačních bolestí. Nálev podpoří také zdraví ledvin, protože působí močopudně.

Jak vyrobit nálev z třešňových stopek?

Do dostatečně velké misky vložte hrst třešňových stopek. Zalijte litrem vody a přiveďte k varu. Nálev povařte po dobu asi 5 minut a poté ho odstavte. Nechte ho zcela vychladnout na pokojovou teplotu. Jakmile bude nálev studený, tekutinu přeceďte. Přelijte ji do láhve nebo sklenice a uložte do lednice. Nálev můžete konzumovat po dobu 3 dnů, kdy si zachová své vlastnosti. Vypijte sklenici nálevu nalačno nebo kdykoli během dne při bolestivé menstruaci. Nic lepšího proti menstruační bolesti z přírodních surovin nenajdete.

Zdroj: https://www.food.com/recipe/cherry-stem-infusion-or-tea-209827