Stravování

Nadýchaný jahodový cheesecake je ideální pro letní pohoštění

Jahodová sezóna je v plném proudu, což je ideální doba na přípravu jahodových dobrot. Tak třeba pravý nepečený smetanový cheesecake. Korpus má z výborných máslových sušenek a jahody mu dodávají šťavnatost a letní nádech. Mimoto jeho přípravu hravě zvládne i začátečník.

Ingredience:

  • 100 g máslových sušenek,
  • 200 g jahod,
  • 3 ks plátkové želatiny,
  • 250 g másla,
  • 200 g mascarpone,
  • 200 g plnotučné smetany,
  • 3/4 hrnku moučkového cukru,
  • 1 lžíce citronové šťávy,
  • strouhaná kůra z 1 citronu,
  • moučkový cukr a lístky máty na ozdobu.
Zdroj obrázku: Freepik

Postup:

Máslové sušenky rozdrťte na kousky a v mixéru je rozmixujte na prach. Máslo rozpusťte na kamnech či v mikrovlnné troubě, smíchejte ho s drcenými sušenkami a vytvořte jednolitou hmotu. Tu vložte do kulaté dortové formy s odnímatelnými bočnicemi, kterou jste předem vyložili pečicím papírem, a důkladně sušenky upěchujte na její dno. Pak formu s korpusem vložte na půl hodiny do lednice.

Doporučený článek:  "Když jdu smažit palačinky, nejprve zapnu rychlovarnou konvici." Vařící voda zajistí, že jsou nadýchané a jemné

Želatinu nechte nabobtnat podle návodu na obalu. Vyšlehejte mascarpone do nadýchaného krému, přidejte k němu citronovou šťávu a strouhanou kůru. Sceďte želatinu, rozpusťte ji v kastrůlku, přidejte k ní tři lžíce krému a promíchejte. Tuto směs pak vmíchejte do zbývajícího množství krému z mascarpone.

Plnotučnou smetanu vyšlehejte elektrickým šlehačem do pevné pěny, která bude nechávat pevné špičky po vytažení metliček, a vařečkou ji krouživými pohyby jemně vmíchejte do krému.

Umyjte a osušte jahody, zbavte je stopek a pokrájejte na menší kousky a dvě třetiny z nich smíchejte se smetanovým krémem. Ten pak navršte do vychlazeného korpusu, urovnejte jeho povrch a vraťte dort zpátky do lednice, kde ho nechte chladit minimálně 2 hodiny. Asi po hodině v chladu zasypejte zbývajícími jahodami.

Doporučený článek:  Plýtvání potravinami je alarmující. Jednoduché změny pomůžou ušetřit peníze i planetu

Před podáváním dort naporcujte, posypejte moučkovým cukrem a ozdobte lístky čerstvé máty.

Zdroj: https://www.spatuladesserts.com/easy-no-bake-strawberry-cheesecake/