Rady a tipy

Klobása se hodí pro rychlé pohoštění i nedělní oběd

Jestli často jezdíte na výlety a máte děti, tak určitě víte, že nejčastější pochutinou je párek v rohlíku. Párky jsou ale většinou nekvalitní, rohlíky gumové a lidé si tak moc nepochutnají, i když se je prodejci snaží zachránit hořčicí nebo kečupem. Doma si ale můžete připravit pokrmy, které klobásu obsahují a budou zaručeně chutnat celé rodině.

Klobásu můžete použít na salát, do koláče nebo polévky

Klobásy můžete využít například do zeleninového salátu. Můžete je nakrájet na kolečka, osmažit na oleji a přidat i do těstovin, brambor nebo kuskusu. Jen si dejte pozor, abyste takové jídlo podávali teplé, protože studená klobása už nebude tak dobrá. Výborná bude také na obložený talíř, pokud přijdou nečekaní hosté. V tu chvíli není čas řešit složité recepty, takže klobásy poslouží jako rychlé občerstvení.

Doporučený článek:  Po hnojivu z mléka se kapradiny krásně zazelenají

Milujete hrachovou polévku? Místo obyčejného párku si do ní přidejte kvalitní klobásu, která pokrm skvěle dochutí. Uvidíte, že bude chutnat rázem úplně jinak. Nemusíte ji tak dělat z masového vývaru. Obdobně si připravíte také zelnou nebo fazolovou polévku, kam se obvykle přidává párek.

Zdroj obrázku: Freepik

Špagety milují hlavně děti, okořeňte je chutnou klobásou

Lahodné špagety můžete ozvláštnit klobásou. Stačí je jen nakrájet, osmažit na troše oleje, přidat uvařené špagety a promíchat. Můžete nechat chvíli ohřívat, nakonec přidat bylinky nebo rajčatový protlak a servírovat. Připravit si můžete také pečené fazole, ke kterým jen stačí klobásu nakrájet a přidat trochu rajčatové omáčky.

Doporučený článek:  Při správných podmínkách vydrží hortenzie na zahradě kvést dlouhé měsíce

Výborné jsou také upečené v obyčejném listovém těstě. To ještě posypte sezamovými semínky a dozlatova pečte. Je to jídlo, které se hodí na domácí party a navíc si klobásy můžete připravit už předem. Nebudou špatné ani za studena. Podávají se také grilované, buď připravené doma, nebo na zahradním grilu. Budou křupavé, opečené a nebudou mít v sobě tolik tuku, jako kdybyste je smažili.

Zdroj: https://www.bonappetit.com/recipes/slideshow/sausage-recipes