Stravování

„Když jdu smažit palačinky, nejprve zapnu rychlovarnou konvici.“ Vařící voda zajistí, že jsou nadýchané a jemné

Jídelní stůl v mnoha domácnostech několikrát do týdne zdobí výborné palačinky. Jejich příprava je jednoduchá a pro některé i zábavná. Otočení palačinky pohybem pánve a její obrat ve vzduchu je efektní, a pro mnohé mnohé je vrcholem kulinářského umění. Ale pozor, ne vždy je to taková zábava, jak se zdá. A tím nemyslím jen situaci, kdy palačinka při obracení spadne na zem. Problém nastane i při konzumaci, pokud jejich chuť a struktura není ideální. Ačkoliv je recept na těsto palačinek jednoduchý, výsledek někdy může být pohromou. Jak tomu předejít? Mám pro vás tajný tip.

Doporučený článek:  Chuť a křupavost chřestu se odvíjí od správného výběru a přípravy

Palačinky – populární jídlo nejenom pro děti

Téměř každý z nás má rád palačinky. Už od svého dětství. S minimem ingrediencí – mléko, vejce a mouka, můžeme za chvíli připravit lahodnou svačinu nebo snídani, ale klidně i oběd, nebo večeři Ať už máte rádi sladké nebo slané palačinky, možností náplní je nespočet. Od marmelády, přes čokoládový krém, až po cukr nebo tvaroh. V případě slané varianty to mohou být sýry, uzeniny, ale třeba i špenát.

Zdroj obrázku: Freepik

Přesto, že je recept jednoduchý, někdy se může stát, že nám palačinky zgumovatí. A jak se tomuto jevu vyhnout? Mnozí sáhnou po perlivé vodě, nebo jedlé sodě. Ano, i tyto metody mohou fungovat. Ale ne každý má doma lahev s minerálkou, nebo výrobník sodovky. A stejně tak doma každý nemá jedlou sodu, nebo prášek do pečiva. Já proto přicházím s metodou, na kterou je potřeba jedna jediná ingredience, u které garantuji, že ji má doma každý.

Doporučený článek:  Jak po padesátce nepřibrat: držte se rad odborníků a kil navíc se bát nemusíte

Tajemství dokonalých palačinek? Vroucí voda!

Zkuste do těsta na palačinky vmíchat trochu vroucí vody. Ano, dobře jste slyšeli! Vařící voda pomůže změnit strukturu mouky tak, že se těsto stane vzdušnějším a palačinky budou měkčí a nadýchanější. Pokud máte obavy, že vaše těsto bude příliš tekuté, nebojte se. V případě potřeby nechte těsto chvíli odpočívat a zhoustnout, popřípadě přisypte trochu další mouky. Poté se s ním bude pracovat mnohem snadněji. Nakonec již zbývá jen palačinky osmažit a poté je podávat s oblíbenými náplněmi. Směle do toho a dobré chutnání!

Zdroj: Autorský text, https://www.bonappetit.com/sponsored/story/how-to-make-perfect-pancakes-every-time