Nezařazené

S jarem přichází na řadu jídelníček plný barev a ideální čas k hubnutí

Jaro je už za dveřmi, takže stojí za to rozhlížet se po tom, jaké sezónní výrobky může toto roční období nabídnout. Stravovat se sezónně se vyplatí nejen s ohledem na peníze, ale také vzhledem k tomu, že tímto způsobem můžete získat velmi pestrou stravu, která poskytuje široké spektrum živin.

Je přirozené, že v zimě dominují našemu jídelníčku těžší a tučnější potraviny. Odpovídá to větší energetické zátěži, kterou naše tělo má s ohledem na nutnost se zahřívat. Na jaře se ale vyplatí přejít k lehčí a pestřejší stravě, která bude zahrnovat větší množství ovoce a zeleniny.

Doporučený článek:  Šitíčko už hospodyňky nenosí. Místo něj pomůže lepidlo, kterým opraví jakoukoliv díru na oblečení během okamžiku

Jarní redukce

Mnoho lidí se právě na jaře pouští do hubnutí. Dělá však řadu chyb, které jim brání dosáhnout dobrých výsledků. Častým omylem je myslet si, že hubnutí může být snadné a rychlé. Většinou to tak není – je třeba trvale změnit jídelníček a své špatné stravovací návyky. Je také nutné připravit se na to, že naše tělo bude na takovou změnu často reagovat stresem nebo dočasnými potížemi. To je třeba si dopředu uvědomit, abyste příliš brzy netratili motivaci.

Doporučený článek:  Jak pečovat o vlasy, aby si zachovaly přirozený lesk a vitalitu?
Zdroj obrázku: Freepik

Co jíst na jaře?

Základem naší výživové pyramidy by mělo být ovoce a zelenina. Naštěstí je na jaře dobrý výběr – pažitka, ředkvičky, salát, špenát, květák, kedluben, červená řepa, fazole, jahody apod. Veškerá zelenina je raná a čerstvá, proto je i mimořádně chutná a většinou není problém spořádat jí větší množství – proto toho využijte a zapojte zeleninu do vaší snahy konečně zhubnout. Všechny tyto druhy ovoce a zeleniny obsahují mnoho důležitých vitamínů (včetně A, C, kyseliny listové), minerálů a organických sloučenin, které naše tělo chrání a vyživují.

Doporučený článek:  Hnědá rýže předčí tu bílou v množství živin i chuti. V kuchyni se rozhodně neztratí

A co vejce?

Většina z nás si vejce spojuje s jarem, zejména s Velikonocemi. V jarní stravě se vyplatí po vejcích sáhnout často. Obsahují totiž všechny živiny, které potřebujeme pro jarní start. Udělejte si jarní pomazánku z vajec, uvařte vejce natvrdo nebo si připravte chutná míchaná vajíčka. Vejce obsahují mimo jiné velké množství bílkovin, stejně jako vitamíny, minerály a karotenoidy prospěšné pro zdraví.

Zdroj: https://www.ndtv.com/health/5-tips-to-for-weight-loss-and-good-health-during-spring-summer-2017057