Vztahy, Životní styl

Upíři žijí všude okolo nás. Ze své oběti vysají i poslední kapku energie

Termín „energetický upír“ jste zaručeně někdy slyšeli. Mnoho lidí přesně neví, co to znamená, a ještě méně lidí si uvědomuje, že může mít takové jedince ve svém okolí. Dnes se podíváme, na jaké lidi byste si měli dávat pozor, protože se kvůli nim budete cítit unavení a slabí. Ne každému z nich se můžete vždy vyhnout, ale měli byste s nimi trávit co nejméně času. Podívejme se, o koho se jedná a jaké typy těchto lidí existují.

Doporučený článek:  Tato tři znamení zvěrokruhu vás v posteli ničím nepřekvapí. Vládne u nich zdrženlivost a nuda

Kdo je energetický upír?

Už se vám stalo, že si s někým dlouho povídáte a začne vás bolet hlava, cítíte se slabí, ztrácíte energii a chcete jít do postele? Možná vám jen klesl krevní tlak a máte v životě hodně stresu. Anebo jste právě potkali energetického upíra. Tito lidé vysávají z druhých veškerou energii. Jde o lidi, kteří chtějí být neustále utěšováni, motivováni, chváleni a ujišťováni, že jsou dostatečně dobří. Veškerou pozornost vždy soustředí na sebe a nezajímají je vaše pocity nebo názory.

Doporučený článek:  Alternativní přístup k výchově pomůže lépe naložit s emocemi u dětí
Zdroj obrázku: Freepik

Druhy energetických upírů

Setkat se můžete hned s pěti druhy energetických upírů. Upírský herec se vyžívá v iluzích, lžích a scénách. Prezentuje se v dobrém světle, ale pohrdá všemi ve svém okolí. Antisociální hédonista je člověk, který dá jasně najevo svůj nesouhlas se vším a s každým. Má sklony k lžím a pomluvám. Obsedantně-kompulzivní upír má velkou touhu mít kontrolu, jde o perfekcionistu a vše musí být podle něho. Je přesvědčen, že má vždy pravdu a nesnese jiné názory.

Narcista je typ člověka, který vás bude vinit z každého selhání, i když se jedná o jeho chybu. Nikdy neuzná vinu a nikdy za nic neděkuje. Miluje všechny, kdo ho chválí, a pro výčitky u ostatních nejde daleko. Poslední je paranoidní upír, který je hodně sebevědomý a považuje se za vizionáře. Svým přesvědčením pevně věří a jsou podle něj jediná správná. Každému chce vnutit svůj názor a všude hledá spiknutí, které proti němu uspořádali ostatní.

Zdroj: https://www.healthline.com/health/mental-health/energy-vampires