Rady a tipy

Základem dobré polévky je správně zvolené koření

Při přípravě polévky si možná lámete hlavu nad tím, kdy je nejlepší přidat koření. Záleží nejen na době, ale také na množství, které do ní chcete dát. Jak udělat tu nejlepší polévku, aby chutnala všem? Pořadí, ve kterém koření budete přidávat, rozhoduje o tom, jak bude ve výsledku polévka chutnat. Je také podstatné vědět, jaké koření je vhodné.

Kvalitní koření je základ skvělé polévky

Kvalitní polévka si žádá čas. Je nutné věnovat vaření polévky delší dobu, než jste možná zvyklí. Bude ale chutnat skvěle, navíc pokud do ní přidáte koření ve správném pořadí. Jestli to ale s kořením přeženete nebo ho do polévky dáte dříve či později, snadno se stane, že polévka nebude chutnat dobře. Kdy je nejlepší čas koření vhodit do polévky?

Doporučený článek:  Tři tipy na domácí tonikum, které rozzáří pleť
Zdroj obrázku: Freepik

Nové koření nebo bobkový list patří mezi koření, které svou chuť uvolňuje postupně. Cibuli nebo celer přidávejte až 20 minut před koncem vaření, protože se zelenina může velmi rychle rozvařit. Těsně před koncem vaření je pak vhodné přidat mleté koření, jako je sůl nebo pepř. Výjimku tvoří chilli, které potřebuje čas, aby se jeho výrazná chuť v polévce rozložila. Zahradní bylinky přidejte ve chvíli, kdy je polévka na talíři.

Jaké koření byste neměli zapomínat?

Po nalití polévky na talíř můžete přidat pažitku, kopr nebo mátu. Neomezujte se ale jen na základní koření, můžete použít také jiné, které u nás není tolik známé. Na houbovou se vyplatí používat bazalku nebo estragon, na zeleninovou zase kopr nebo libeček. Na zelnou polévku si připravte bobkový list, nové koření a kmín.

Doporučený článek:  Místo chemických barev lze vlasům dodat zajímavý odstín přírodními produkty

Rajčatová polévka je oblíbená, do ní můžete přidat například petrželku, pepř nebo bazalku. Klasikou je u nás zeleninový, kuřecí nebo hovězí vývar. Do něj patří nové koření, petržel, majoránka nebo bobkový list. Bramborová polévka potřebuje libeček, papriku, nové koření nebo majoránku.

Zdroj: https://basmati.com/2017/03/03/cooking-spices-101-whens-best-time-add-spices-cooking