Stravování

Těstoviny se špenátem a fazolemi ozvláštní veganský jídelníček

Potřebujete nový nápad na vegetariánský nebo veganský oběd či večeři? Vyzkoušejte tyto těstoviny s fazolemi a špenátem, které chutnají jednoduše skvěle. Fazole jsou bohatým zdrojem bílkovin a komplexních sacharidů. Snadno je můžete také nahradit cizrnou. Těstoviny můžete navíc posypat slunečnicovými semínky a podávat se strouhaným parmazánem, pokud nepotřebujete zcela veganský pokrm. Místo cherry rajčat můžete také použít rajčata z konzervy.

Co budete potřebovat?

Obrovskou výhodou tohoto receptu je, že je velmi jednoduchý, chutný, zdravý, a přitom si jej můžete přizpůsobit podle sebe. Když nebudete mít chuť na fazole, můžete vyzkoušet cizrnu anebo pokaždé použít jiný druh fazolí. Díky tomu bude pokrm chutnat vždy trochu jinak, i když se bude jednat o stejný recept. Podívejme se, co potřebujete na výrobu tohoto úžasného jídla:

  • 300 g těstovin, 200 g špenátu, 1 plechovku červených fazolí,
  • 400 g cherry rajčat, 6–8 ks sušených rajčat,
  • 2 lžíce oleje, 1 ks šalotky, 2 stroužky česneku,
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti a chilli vločky (podle chuti).
Doporučený článek:  Klíčem chutné drobenky je správný poměr surovin
Zdroj obrázku: Freepik

Způsob přípravy

Fazole z plechovky slijte a důkladně propláchněte. Cherry rajčata nakrájejte na poloviny a sušená rajčata nakrájejte na nudličky. Poté nakrájejte také šalotku a česnek. Dejte vařit vodu na těstoviny. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte šalotku a asi po minutě k ní dejte také česnek a cherry rajčata.

Jakmile se šťáva odvaří, přidejte chilli, sušená rajčata, fazole a špenát. Vše důkladně promíchejte a vařte, dokud špenátové listy nezměknou. Těstoviny dejte z hrnce přímo do pánve k zelenině a promíchejte. Rozdělte na talíře nebo do velkých misek na jednotlivé porce a podávejte posypané strouhaným parmazánem a posypané slunečnicovými semínky, které dodají další minerály a vitamíny. Přejeme dobrou chuť u tohoto vynikajícího oběda nebo večeře.

Zdroj: https://vegnews.com/2022/2/vegan-tuscan-bean-pasta