Krása, Zdraví

Papriky všech barev nesmí na podzimním menu chybět. Zachutnají především pleti, které ani mrazy neublíží

V zimě potřebuje naše pokožka více vitamínu C, který ji posílí a obnoví tvorbu kolagenu. Vysoké množství vitamínu C je samozřejmě obsaženo v citrusech, což víme asi všichni, ale málokdo už tuší, že daleko více jej najdeme v paprice. Žlutá, červená nebo zelená paprika jsou skvělé pro naše zdraví i krásu.

Žluté papriky pomáhají zejména na pleť

Kromě toho obsahuje také vitamín E a další antioxidanty. Jak papriku efektivně využít v péči o pleť? Papriky rozmixujte bez semínek a naneste dužinu na obličej. Nechte ji působit po dobu 20 minut a poté opláchněte vlažnou vodou.

Doporučený článek:  Nezkrotný hlad se projeví na váze rychle, odhalení příčiny zachrání nejen postavu

Kromě toho má ale žlutá paprika mnoho dalších zdravotních výhod. Disponuje například vysokým obsahem vlákniny, takže dokáže perfektně regulovat nejen trávicí systém, ale také pohyby střev. Přidejte si papriku ke každému jídlu a uvidíte, že vás nebudou trápit trávicí obtíže.

Žlutá paprika je doporučována i lidem, kteří touží zhubnout. Má velmi nízký obsah kalorií, ale právě vláknina vám pomůže rychle se nasytit a nespořádat toho zbytečně moc. To nejen pomáhá lidem udržet si váhu, ale také velmi zdravě a efektivně hubnout.

Doporučený článek:  Několik pravidel při pití alkoholu sníží negativní dopad na organismus
Zdroj obrázku: Freepik

Dopřejte si papriku každý den

Paprika je velice variabilní zelenina. Má mnoho různých odrůd, které jsou ale všechny velmi bohaté na různé vitamínové skupiny. Obsahují zejména vitamíny A, C a K, přičemž nejbohatší na tyto vitamíny je paprika červená. Také jsou zdrojem důležitých minerálů, jako je draslík, hořčík, fosfor a vápník.

Červené papriky obsahují hodně karotenu, který může prospět pleti zejména před letním obdobím, kdy ji chrání před negativními účinky slunečního záření. Jako jediná také obsahuje rutin, což je látka, která chrání žíly a cévy.

Doporučený článek:  Bolest v uších může mít více důvodů

Zelená paprika obsahuje kyselinu listovou, která je důležitá pro těhotné ženy, protože pozitivně ovlivňuje vývoj plodu. Zároveň papriky napomáhají krvetvorbě a zlepšují náladu.

Zdroj: https://www.healthifyme.com/blog/paprika/