Rady a tipy

Bílá klobása díky správné přípravě nepopraská a povede se na jedničku

Bílá klobása se nejen na jaře objevuje na stolech české kuchyně. Mnoho lidí ji sice zná a smaží, ale během přípravy se dopouštějí chyb, které mohou způsobit prasknutí nebo jiné znehodnocení klobásy. Poté nebude na talíři vypadat dobře. Jak uvařit bílou klobásu tak, aby vypadala skvěle a zároveň tak i chutnala? Není na tom nic složitého.

Prasklinám se můžete snadno vyhnout

Bílou klobásu je vhodné vařit v hrnci, na kterém nebudete mít položenou pokličku. Dejte pouze mírný oheň, jedině tak bude proces vaření probíhat, jak má. Jestli necháte vodu vřít naplno, může se snadno stát, že klobása praskne, a na talíři to bude znát. Vhodné je klobásu na několika místech propíchnout, protože se z ní dostane vzduch. Díry pak budou fungovat jako ventily, které uvolní šťávu i tuk.

Doporučený článek:  Tetování může roky vypadat pořád dobře. Péče hned od začátku se vyplatí

Od chvíle, kdy se voda začne vařit, byste klobásu neměli nechávat vařit déle než 20–‍‍30 minut, záleží na typu hrnce nebo sporáku. Jak ale poznat, že je klobása skutečně hotová? Po uvaření do ní píchnete vidličkou. Jestli z klobásy vyjede bez odporu, můžete ji z vody vytáhnout, v opačném případě ještě několik minut počkejte.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak zajistit skvělou chuť klobásy?

Jestli chcete, aby bílá klobása skvěle chutnala, je to velmi jednoduché. Stačí do vody, ve které ji budete vařit, přidat několik bobkových listů, majoránku, česnek a malinko soli. Klobásová chuť zůstane v surovině a potěšíte se jí také na talíři. Odkud se vlastně bílá klobása vzala a proč je tolik oblíbená nejen o Velikonocích? Pochází z Německa, kde je oblíbená hlavně kvůli své chuti a jednoduché přípravě.

Doporučený článek:  Odežeňte komáry spolehlivou metodou. Ihned odletí a vás už trápit nebudou

Poprvé ji připravil hostinský, který měl nedostatek ovčích vnitřností a místo nich použil hovězí. Rozhodl se pak, že klobásu neupeče, jak bylo zvykem, ale uvaří. Zákazníkům klobása velmi chutnala a není divu, že se velmi rychle dostala do celého světa.

Zdroj: https://www.quick-german-recipes.com/how-to-cook-sausage.html