Zdraví

Balení potravin do alobalu se nedoporučuje kvůli obsaženému hliníku

Balení sendvičů do hliníkové fólie je velmi snadný a pohodlný způsob, jak si vzít jídlo s sebou do školy nebo do práce. Ukazuje se však, že tato forma balení potravin není dobrým řešením pro naše zdraví.

Poškození zdraví

Hliníková fólie se skládá převážně z hliníku. Tento chemický prvek může být pro tělo škodlivý, zvláště překročíme-li určitou dávku. Hliník se z těla vyplavuje během močení, ale lidé trpící onemocněním ledvin s tím mohou mít problém. Příliš vysoká koncentrace hliníku v těle může vést k mnoha nebezpečným chorobám.

Doporučený článek:  Tinkturu z bobkových listů lze připravit ze dvou ingrediencí

Jednou z těchto nemocí může být i Alzheimerova choroba. Bohužel hliník může proniknout do potravin balených v hliníkové fólii, což je samo o sobě hrozbou pro zdraví. Pokuste se proto co nejvíce omezit balení potravin do alobalu.

Zdroj obrázku: Freepik

Zkuste alternativy

Určitě byste se měli vyhnout balení kyselých potravin do hliníkové fólie. Kyselé prostředí v reakci s hliníkem produkuje velmi škodlivé soli hliníku. Proto do hliníkové fólie nebalte například jablka, rajčata, citrusové plody ani žádné druhy siláže. Kromě toho byste v této fólii neměli skladovat ani potravinářské výrobky s vysokým obsahem koření.

Doporučený článek:  Pro kvalitní spánek potřebuje tělo odpočívat v úplné tmě

Určitě zkuste využít různých alternativ balení potravin. Skvělou volbou je balení do snídaňového papíru nebo do potravinářské fólie. I když ani ta nepatří mezi oblíbené možnosti balení potravin kvůli obsahu plastů. Zkuste využít i možnost znovuuzavíratelných nádob. I ty se prodávají v různých materiálech. Nejbezpečnější volbou jsou ty ze skla, i když se mohou stát nepraktické kvůli své váze.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/aluminum-foil-cooking