Stravování

Naučte se připravit ty nejlepší knedlíky. Jednoduché triky je posunou na novou úroveň

Knedlíky jsou velmi oblíbenou přílohou, kterou najdete v každé hospodě nebo restauraci. Dělají se houskové, bramborové nebo i jiné druhy a každý konzument si tak přijde na své. I doma se vám mohou knedlíky povést, pokud budete vědět, jak na to. Některé triky jsou osvědčené a určité vám pomohou dovést knedlíky k dokonalosti, že už nebudete chtít žádné jiné.

Existuje několik druhů knedlíků

Ke kachně nebo huse se většinou podávají houskové knedlíky společně s karlovarskými, můžete vyzkoušet také bramborové knedlíky, které se hodí například ke špenátu nebo se mohou naplnit uzeným masem s cibulkou. Z bramborového těsta se dělají také špalíčky nebo kapání, můžete z něj vytvořit opravdu několik druhů.

Doporučený článek:  Chlapský jídelníček je plný prohřešků. Špatná strava je nejrychlejší cestou k nadváze i nemocem

Po uvaření položte knedlíky tak, aby se navzájem nedotýkaly, protože by se mohly slepit k sobě. Pokud nemáte jinou možnost, mezi knedlíky nalijte vždy malinko oleje, protože tím slepení zabráníte. Knedlíky pak neohřívejte v mikrovlnné troubě, ale raději je dejte na páru nebo je usmažte na rozpáleném oleji. Vhodné je také přepuštěné máslo. Ovocné knedlíky se hodí podávat se smetanou a cukrem. Zkuste také zmrzlinu.

Zdroj obrázku: Freepik

Slané knedlíky s klobásou? Tip pro vašeho muže

Slané knedlíky můžete podávat s opečenou nebo smaženou klobásou a cibulí. To ocení hlavně vaši partneři, většina mužů maso miluje a tato kombinace je potěší. Upečené knedlíky mohou chutnat dobře s majonézovým dipem, do kterého přidejte bylinky. Při rozmrazování syrových knedlíků si připravte tác, posypte ho moukou, knedlíky pak dělejte samostatně a zamrazte.

Doporučený článek:  Bílý zabiják číhá téměř ve všech potravinách. Nahraďte jednoduché cukry zdravější variantou

Zmrazené knedlíky pak vařte po částech, nikdy ne všechny najednou. Jestli jich dáte více, sníží se tím teplota vody a knedlíky mohou snadno prasknout. Ke knedlíkům se skvěle hodí pečená husa nebo kachna, určitě neprohloupíte ani s pečeným kuřetem. Záleží na vás, jak si knedlíky dochutíte, někdo má rád bylinky, druhý zase jen klasický recept.

Zdroj: https://www.goodhousekeeping.com/uk/food/cookery-videos/a657382/how-to-make-dumplings/