Domov, Rady a tipy

Zakalené sklenice z myčky: lesk jim navrátí ocet, jedlá soda nebo citron

Problém, se kterým se mnoho lidí v domácnosti potýká, jsou zakalené sklenice z myčky. Myčka nádobí je velký pomocník, ale v některých případech vám přidělá práci. Pro mytí sklenic není tou nejlepší metodou, protože se na nich často usazují zbytky mycího prostředku. Naštěstí existuje pár metod, které vám s touto nepříjemností pomohou, abyste měli znovu čisté a zářivé sklenice.

Ocet

Dřez naplňte teplou vodou a jedním hrnkem bílého octa. Sklenice vložte do tohoto roztoku a nechte je tam namočené po dobu 30 minut. Potom je opláchněte čistou vodou a vyleštěte měkkým hadříkem. Tento postup (i další) můžete použít vždy, když vyndáte sklenice z myčky a budou na nich skvrny a usazeniny.

Doporučený článek:  Při praní prádla můžeme jednoduše ušetřit

Jedlá soda a ocet

Jedlou sodou posypte zakalené sklenice. Potom je zalijte bílým octem. Okamžitě se dostaví reakce a směs začne pěnit. Nechte tuto směs působit po dobu několika minut, než přestane pěnit. Sklenice poté důkladně opláchněte čistou vodou, aby tam nezůstala žádná jedlá soda, a vyleštěte.

Zdroj obrázku: Freepik

Ruční mytí

Jestli nechcete nic takového riskovat, můžete si sklenice jako jediné mýt v ruce. Možná si tím dokonce ušetříte práci, protože se nebudou mýt dvakrát. Stačí vám na to mýdlo s vodou nebo klasický mycí prostředek na nádobí. Nakonec potřebujete jen měkký a jemný hadřík na osušení.

Doporučený článek:  "Nejste žádní zahrádkáři. Radši to prodejte někomu, kdo se o půdu bude pořádně starat," vystartoval starousedlík

Opláchnutí horkou vodou

Po umytí v myčce vyndejte sklenice ven. Jestli na nich uvidíte nějaké skvrny, opláchněte je velmi horkou vodou a poté je nechte oschnout na vzduchu. Horká voda je to jediné, co potřebujete na odstranění zbytků mycího prostředku z myčky. Nic jiného nepotřebujete.

Citronová šťáva

Citronová šťáva je ideální pro odstranění skvrn a usazenin ze skla. Jestli s nimi bojujete, stačí potřít sklenici citronovou šťávou, nechat ji pár minut působit a nakonec ji opláchnout čistou vodou. Osušte ji čistým hadříkem z měkkých vláken a po skvrnách nebude ani památka.

Zdroj: https://www.tomsguide.com/how-to/how-to-clean-cloudy-glasses