Stravování, Zdraví

Rakytník podpoří hubnutí a tělu dodá důležité antioxidanty. Do jídelníčku patří každý den

Rakytník je nenápadný keř, na kterém roste malý oranžový zázrak. Tyto oranžové peckovice mají spoustu zdraví prospěšných vlastností, které dokážou velmi pozitivně ovlivnit naše tělo. Pomohou nejen s hubnutím, ale také s problémovými střevy a posílí imunitu.

Správné pití šťávy z rakytníku

Přírodní šťáva z rakytníku má poměrně specifickou chuť. V žádném případě nemůžete nápoj oslazovat cukrem, ten naprosto zničí jeho účinky na hubnutí. Aby byla šťáva chutnější, stojí za to zředit ji vodou nebo přírodní ovocnou šťávou. Denní dávka rakytníku by měla být 50 až 100 ml. Namísto šťávy můžete použít i jiné produkty připravené z rakytníku.

Doporučený článek:  Detoxikace tělu uleví. Očista střev zrychlí metabolismus a napomůže ke krásné pleti

Na základě provedeného výzkumu se prokázalo, že šťáva z rakytníku má pozitivní vliv na střevní mikroflóru, omezuje nadměrnou absorpci tuků a zároveň urychluje spalování tuků. I když jsou vlastnosti hubnutí rakytníku v malé míře stále studovány, výsledky již provedených testů jsou popsány jako působivé.

Zdroj obrázku: Freepik

Pomoc při hubnutí

Vědci dokázali, že šťáva získaná z rakytníku má příznivý vliv na postavu. Látky obsažené v této rostlině regulují expresi genů zodpovědných za přírůstek hmotnosti. Pití šťávy z rakytníku urychluje metabolismus a reguluje pocit hladu. Je důležité vybírat si pouze přírodní produkty na bázi této rostliny bez umělých přísad nebo cukru.

Doporučený článek:  Bylinné tinktury uleví po těžkém jídle

Odborníci na výživu zdůrazňují, že šťáva z rakytníku je vynikajícím zdrojem antioxidantů s nízkým obsahem cukru. Nebude však fungovat jako zázračné kouzlo, po kterém kilogramy zmizí samy. Nicméně při správně péči o zdravá a vyvážená jídla můžeme urychlit proces hubnutí. Kromě toho má rakytník několik zdravotních vlastností, proto určitě stojí za to zařadit ho do jídelníčku.

Zdroj: https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/sea-buckthorn-uses-and-risks