Nakládané okurky jsou v Čechách neodmyslitelným produktem, který nesmí chybět v žádné domácnosti. A většinou také nechybí. Z tohoto důvodu si je hodně lidí připravuje doma. Přidání pár třešňových nebo dubových listů do sklenice potěší všechny členy rodiny. Okurky díky tomu totiž budou vždy nádherně křupavé. A stále si užijete hodně vitamínu C, vápníku i železa.
Co přidat do sklenice k nakládaným okurkám?
Jakmile se rozhodnete okurky naložit do láku, musíte dát dohromady všechny potřebné ingredience. Na výrobu budete potřebovat 1 kg okurek (nakládaček), 3 dubové listy, 4 třešňové listy, 4 listy černého rybízu, 2 listy křenu, 2 bobkové listy, pár zrnek hořčičných semínek, 5 stroužků česneku, 3 cm kořene křenu, 2 snítky kopru, 1 litr vody a 1,5 polévkové lžíce soli (bez jodu).
Výroba bude velmi jednoduchá, až budete mít vše připravené pohromadě. Na dno sklenice dejte kopr, dubové a třešňové listy, bobkový list, křen a listy černého rybízu. Poté přidejte česnek a hořčičná semínka. Nakonec vložte okurky. Do mezer vtlačte zbytek kopru, česneku a listů. Vše zalijte uvařenou vodou se solí. Nalijte ji do sklenic a pevně uzavřete víčkem. Po měsíci si můžete začít na okurkách pochutnávat a budou nádherně křupavé.
Klíčovým faktorem je kvalita okurek
Nejdůležitější věcí při zavařování okurek je kvalita okurek. Měly by být pevné a čerstvé. Nesmí být měkké a jevit známky poškození. Nakládané okurky obsahují hodně vitamínu C, vápník, železo a mnoho dalších minerálů. V každém případě při jejich konzumaci získáte všechny vitamíny a minerály, které vaše tělo potřebuje pro správné fungování.
Které sklenice jsou nejlepší?
Na zavaření okurek potřebujete vhodné sklenice. Důležité je, abyste je správně umyli a sterilizovali. Nezapomínejte ale také na důkladné umytí a sterilizaci víček. Na to hodně lidí zapomíná a potom se diví, že se jim naložené suroviny zkazí. Po vložení okurek do sklenice je nezapomeňte řádně utáhnout. Horní část sklenice a víčka musí být přitom suché.
Zdroj: https://www.theprairiehomestead.com/2016/08/crispy-crunchy-pickles.html