Krása, Stravování

Jak po padesátce nepřibrat: držte se rad odborníků a kil navíc se bát nemusíte

Je to věk, kdy se žena stane zralou. Bohužel čím jsme starší, tím hůře jde zhubnout nadbytečné kilogramy. Právě kolem padesáti let nastává především u žen období, kdy se musí hodně snažit, aby vypadaly pořád stejně. Zvyšuje se cholesterol, mohou rychle přibrat. Proto je vhodné se vyvarovat některých produktů a jiné do svého jídelníčku zařadit.

Základem je vyvážená strava

Jak tedy po padesátce zhubnout? Není to jednoduché, ale určitě to jde. Snižuje se podíl svalové hmoty, proto do svého jídelníčku zařaďte bílkoviny. Budete se také cítit více unavená. Nechte si hlavně udělat krevní testy, abyste věděla, na co se při cvičení nebo hubnutí zaměřit. Některé hodnoty budou možná mimo normál. Nezapomínejte ani na pohyb, který by měl být součástí života každého z nás.

Doporučený článek:  Detoxikace zrychlí metabolismus a vlije do žil novou energii. Žádná složitá dieta přitom není potřeba

Nikdy nedržte žádné drastické diety, které vám možná pomohou zhubnout, ale dlouhodobě nejsou udržitelné. Odborníci na výživu tedy radí, že je potřeba jíst všechno, ale v menší míře. Denně byste měla vypít alespoň 1,5 litru čisté vody. Tělo se musí udržovat hydratované, zvlášť poté, co projde menopauzou. V takovém věku se pak mohou objevit i další zdravotní problémy.

Zdroj obrázku: Freepik

Co po padesátce rozhodně nedělat?

Co se týče koření, vyplatí se omezit sůl. Můžete si totiž snadno přivodit kardiovaskulární onemocnění. Stejné pravidlo platí také pro cukr, který je nutné omezit už v mladém věku. Vede k obezitě a ta může po padesátce nastat o něco rychleji. Zapomeňte také na slané pochutiny nebo uzeniny, které zvyšují cholesterol v krvi. Knedlíky, smažené řízky a další tukové bomby nejsou vhodné.

Doporučený článek:  Avokádo je stále populárnější. Kromě účinků na zdraví je nepostradatelné také v péči o krásu

Pokud budete mít vysokou hladinu cholesterolu, povede to k dalším zdravotním komplikacím. Hladinu si pak můžete nechat také změřit u lékaře, sami poznáte až za nějakou dobu, že je něco špatně. V důsledku jeho vysoké hodnoty se můžete obávat infarktu, mrtvice nebo aterosklerózy.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/healthy-eating-50s-60s