Rady a tipy

Klobása se hodí pro rychlé pohoštění i nedělní oběd

Jestli často jezdíte na výlety a máte děti, tak určitě víte, že nejčastější pochutinou je párek v rohlíku. Párky jsou ale většinou nekvalitní, rohlíky gumové a lidé si tak moc nepochutnají, i když se je prodejci snaží zachránit hořčicí nebo kečupem. Doma si ale můžete připravit pokrmy, které klobásu obsahují a budou zaručeně chutnat celé rodině.

Klobásu můžete použít na salát, do koláče nebo polévky

Klobásy můžete využít například do zeleninového salátu. Můžete je nakrájet na kolečka, osmažit na oleji a přidat i do těstovin, brambor nebo kuskusu. Jen si dejte pozor, abyste takové jídlo podávali teplé, protože studená klobása už nebude tak dobrá. Výborná bude také na obložený talíř, pokud přijdou nečekaní hosté. V tu chvíli není čas řešit složité recepty, takže klobásy poslouží jako rychlé občerstvení.

Doporučený článek:  S balonky můžeme nachystat spoustu zábavy pro děti i dospělé

Milujete hrachovou polévku? Místo obyčejného párku si do ní přidejte kvalitní klobásu, která pokrm skvěle dochutí. Uvidíte, že bude chutnat rázem úplně jinak. Nemusíte ji tak dělat z masového vývaru. Obdobně si připravíte také zelnou nebo fazolovou polévku, kam se obvykle přidává párek.

Zdroj obrázku: Freepik

Špagety milují hlavně děti, okořeňte je chutnou klobásou

Lahodné špagety můžete ozvláštnit klobásou. Stačí je jen nakrájet, osmažit na troše oleje, přidat uvařené špagety a promíchat. Můžete nechat chvíli ohřívat, nakonec přidat bylinky nebo rajčatový protlak a servírovat. Připravit si můžete také pečené fazole, ke kterým jen stačí klobásu nakrájet a přidat trochu rajčatové omáčky.

Doporučený článek:  Domácí masky vlasy posílí a vrátí jim život

Výborné jsou také upečené v obyčejném listovém těstě. To ještě posypte sezamovými semínky a dozlatova pečte. Je to jídlo, které se hodí na domácí party a navíc si klobásy můžete připravit už předem. Nebudou špatné ani za studena. Podávají se také grilované, buď připravené doma, nebo na zahradním grilu. Budou křupavé, opečené a nebudou mít v sobě tolik tuku, jako kdybyste je smažili.

Zdroj: https://www.bonappetit.com/recipes/slideshow/sausage-recipes