Krása

Domácí pleťové masky si připravíme snadno a za zlomek ceny

Péče o pokožku je velmi důležitá v každém ročním období. Pleťové masky jsou skvělou možností, jak své pokožce dopřát něco lepšího. Nemusíte ale vůbec běhat do drogerie. Velmi jednoduše a levně si je připravíte u sebe doma. Na většinu z nich potřebujete jen dvě nebo tři ingredience, které máte většinu času ve své kuchyni. Podívejme se na čtyři nejoblíbenější domácí pleťové masky.

Hydratační maska s medem

Pro suchou nebo normální pleť je ideální maska z 1 lžíce medu a 1 lžíce bílého jogurtu. Jednoduše obojí smíchejte v misce a naneste na čistou pleť. Nechte ji působit po dobu 15-20 minut, opláchněte teplou vodou a osušte čistým ručníkem. Med je úžasný pro hydrataci pleti a jogurt poskytuje zklidnění a výživu. Proto spojení těchto ingrediencí představuje nejlepší možnost pro hydrataci.

Doporučený článek:  Nebojte se svléknout do plavek. Pokožka na zádech bude díky jednoduché péči krásná a zdravá

Osvěžující okurková maska

Na tuto masku potřebujete polovinu okurky a 2 lžíce bílého jogurtu. Ideální je pro mastnou a citlivou pokožku, která potřebuje zklidnit. Okurku nastrouhejte a smíchejte s jogurtem. Poté ji naneste na pleť a nechte působit po dobu 15 minut. Nakonec ji opláchněte studenou vodou. Okurka vás velmi příjemně osvěží v horkém létě a jogurt zklidňuje pokožku a reguluje tvorbu mazu.

Zdroj obrázku: Freepik

Rozjasňující maska s kurkumou a medem

Smíchejte 1 lžíci medu, 1 lžičku kurkumy a 1 lžičku citronové šťávy. Tato směs je nejlepší pro matnou a unavenou pleť, která se může objevit v zimě i v létě. Vše smíchejte dohromady, naneste na čistý obličej a nechte 10-15 minut působit. Nakonec opláchněte teplou vodou a osušte ručníkem na obličej. Kurkuma je protizánětlivá, zatímco med hydratuje pokožku a citron snižuje pigmentaci.

Doporučený článek:  Mořské řasy prospějí kráse nejen zevnitř. Jsou cennou složkou do domácí kosmetiky, která pleť rozzáří

Výživa pokožky s avokádem a olivovým olejem

Avokádo je velmi oblíbené při péči o pleť. Stačí, když smícháte polovinu zralého avokáda a 1 lžičku olivového oleje. Avokádo jednoduše rozmačkejte vidličkou a přidejte olivový olej. Naneste na pleť a nechte působit 15-20 minut. Opláchněte teplou vodou a užijte si výsledky. Tato pleťová maska se hodí hlavně pro suchou a zralou pleť. Avokádo i olivový olej vyživují pokožku.

Zdroj: https://www.self.com/gallery/9-easy-diy-face-masks