Rady a tipy

Tmavé skvrny v podpaží napraví správná péče o pokožku

Tmavé skvrny v podpaží jsou estetickým problémem, který trápí opravdu velké množství lidí. Jedná se pouze o vizuální problém, ale snižuje sebevědomí snad každému, koho se týká. Většina těchto lidí tak neustále přemýšlí o tom, z čeho by tyto skvrny mohly být a jak se jich zbavit. Bohužel na to přijde málokdo. Ale nezoufejte, proto jsme tu my a všechno vám vysvětlíme. Podáme i návod, jak se tmavých skvrn zbavit.

Zdroj obrázku: Freepik

Původ tmavých skvrn

Tmavé skvrny v podpaží mají samozřejmě jako všechno svůj původ. Ten je velmi důležité znát, protože slouží k rozklíčování situace a pomůže vám najít řešení, jak se těchto nevzhledných skvrn zbavit. Může se jednat o změnu pigmentu, pokud je toto váš případ, nebudou se tmavé skvrny týkat jen podpaží, ale i jiných ohybů lidského těla. Pokud vás zároveň trápí v těchto místech svědění kůže, neměli byste odkládat návštěvu lékaře. Pokud jsou skvrny patrné jen v podpaží a nijak vás nedráždí, jedná se pouze o nedostatečnou péči, se kterou si snadno poradíte doma.

Doporučený článek:  Spolehněte se na ovocné tělové peelingy pro krásnou pokožku
Zdroj obrázku: Freepik

Změňte péči o podpaží

Pokud jste zjistili, že je u vás problém pouze v nesprávné péči, jedná se o tu lepší variantu, kterou snadno napravíte v pohodlí domova. Protřiďte kosmetiku a podívejte se, jestli nepoužíváte něco s obsahem alkoholu, který pleť velmi vysušuje a může být jedním z hlavních důvodů problematických skvrn. Dále byste se měli snažit podpaží dostatečně hydratovat. Jednou za čas je také velmi dobré použít na pokožku celého těla peeling a rozhodně nezapomeňte na podpaží. Pokud používáte antiperspiranty a trpíte na zabarvení podpaží, raději je přestaňte používat a vyzkoušejte deodoranty, které jsou šetrnější. Nejlepší bude, když začnete používat deodoranty přírodní.

Doporučený článek:  Hubnutí s vůní bylinek: zrychlí metabolismus, potlačí chuť k jídlu a vymažou tuky

Problém může být také holení podpaží žiletkou a pěnou na holení. Pokud je toto váš oblíbený způsob, měňte častěji hlavu žiletky a místo pěny na holení začněte používat raději olivový olej, který bude mít stejný účinek. Navíc nedráždí pokožku, naopak ji po odstranění chlupů perfektně zklidní a hydratuje.

Zdroj: https://www.healthline.com/health/underarm-lightening#causes