Češi milují grilování. Pro mnoho lidí jde o činnost, na kterou se těší během celé zimy. Jamile se venku udělá teplo a můžeme si s rodinou a přáteli užít hřejivých paprsků slunce, je ideální čas na vytažení grilu ze sklepa nebo garáže. Existuje pár dobrých tipů a triků, kterých byste se při grilování měli držet, jestli si ho chcete doopravdy užít.
Výběr grilu je na prvním místě
Silná a charakteristická chuť grilovaných pokrmů pochází z dřevěného uhlí, na kterém se připravuje. Jakmile vybíráte nový gril, měli byste zvolit klasický na dřevěné uhlí. Uhlí v první řadě naskládejte, a až ve chvíli, kdy je žhavé, ho můžete rozprostřít po celé ploše grilu. Mnoho lidí volí plynový gril, protože je to pro ně pohodlnější, ale jídlo nebude chutnat tak dobře. Ve skutečnosti si ho můžete rovnou připravit doma na sporáku a bude to úplně stejné.
Grilování zeleniny je velké umění
Podle profesionálních kuchařů není velkým uměním hodit maso nebo klobásu na gril. Grilování zeleniny oproti tomu není tak jednoduché a většina lidí s tím má poměrně velké problémy. Kromě cukety nebo lilku si můžete na grilu připravit také mrkev nebo celou hlavu česneku. Položte česnek na gril neoloupaný a nechte ho upéct. Uvnitř bude nádherně měkký a dokonale se bude hodit ke grilovanému masu, protože česnek je vždy dobrou volbou.
Jděte ven a vychutnejte si ryby!
Hodně lidí si v dnešní době koupí gril a postaví ho na balkon. To není ideálním řešením. Jakmile máte možnost grilovat v přírodě, udělejte to. Nemusíte chodit zrovna do lesa. Postačí vám k tomu zahrada nebo chata, kde si budete moci vychutnat grilované pokrmy na místě, kde vám bude chutnat nejvíce.
Populární na grilu jsou ryby, které většina lidí dělá špatně. V alobalu se připraví nejlépe, ale nesmíte ho příliš utěsnit kolem ryby. Nechte ho příjemně volný, aby mohl vzduch cirkulovat kolem ryby a grilovat rovnoměrně křehké maso.
Zdroj: https://www.thekitchn.com/7-tips-that-will-help-you-grill-like-a-pro-232513