Zmrzlina je dokonalá letní pochoutka. Zažene chutě na sladké, stejně jako osvěží. Ochutnat však dobrou zmrzlinu není nic jednoduchého. Stánků je všude spousta, ale ne všude dbají na to, aby její chuť byla opravdu dobrá a konzistence zmrzliny byla poctivá. Proto se mnoho lidí uchyluje k tomu, že si dělají zmrzlinu domácí. Ne vždy to musí být náročné, komplikované nebo drahé. Jeden velmi populární recept ukazuje, jak se dá využít i zdánlivý odpad. K němu se přidá surovina za pár korun a vznikne pochoutka, kterou si musí zamilovat každý.
Zbytečné plýtvání jídlem
Když se důkladně zaměříme na to, co končí v odpadkovém koši, zjistíme, jak moc vlastně plýtváme jídlem. Příkladem jsou zbytky jídla v různých obalech, ze kterých už nedokážeme dané zbytky vydolovat. Mohou to být různé kelímky, sklenice a podobné nádoby, kde je více či méně tekutý obsah. Na stěnách vždy nějaký ulpí, a ať se snažíme sebevíce, nedokážeme ho seškrábnout a sníst. Proto končí v koši. Jsou však metody, jak se dá i tento za normálních okolností odpad jednoduše využít.
Dokonalá zmrzlina za pár korun
Známý krém z lískových oříšků milují děti i dospělí. Na pultech obchodů najdeme jak známý originál ve sklenici, tak i řadu alternativ. Pravdou ale je, že vzhledem ke konzistenci ve sklenici vždy nějaký sladký krém zůstane a zbytečně končí v koši. A tomu se dá zabránit velmi jednoduše. Stačí mít po ruce kousek smetanového nebo vanilkového nanukového dortu. Stačí pár lžic do sklenice se zbytkem krému z lískových oříšků, zamíchat a zmrzlina je na světě. Dokonale chutná a velmi jemná.
Stále něco zbývá?
A pokud i po zmrzlině v nádobě stále něco zbývá, můžete využít i to. Stačí trocha velmi studeného plnotučného mléka. To přilijte ke zbytku zmrzliny, nádobu zavřete, protřepejte a obsah nalijte do sklenice. V tu chvíli máte k dispozici dokonale chutný koktejl.
Zdroj: Life Hacks