Domov, Rady a tipy

Tuk v hrnci zabrání přetečení brambor během vaření

Jen malinká chvilka nepozornosti postačí k tomu, aby brambory, které jste dali vařit, vykypěly. Škrob z brambor může dokonale zaneřádit nejen hrnce, ale také celý sporák. Máme super tip, jak této katastrofě zabránit. Namažte hrnec předtím, než začnete brambory vařit, a uvidíte ten zázrak.

Brambory jako příloha ke všemu

Brambory patří nejen u nás v Česku mezi nejpopulárnější přílohy. Můžeme si je vypěstovat doma na zahradě, ale také si můžeme koupit velmi kvalitní odrůdy s nezaměnitelnou chutí. Brambory se hodí jak k omáčkám, zelí, tak i k řízkům. Brambory mohou skvěle posloužit i jako hlavní chod. Takové bramborové placky oslní nejednoho gurmána. Z brambor hospodyňky často připravují kaši, knedlíky nebo je společně s cibulkou a slaninou rozšťouchají. Bramborové knedlíky mohou být podávány jak naslano, například ke špenátu a zelí, tak i nasladko s ovocem.

Doporučený článek:  Žluté skvrny od potu z oblečení zmizí díky jedlé sodě a peroxidu vodíku
Zdroj obrázku: Freepik

Poradíme, jak brambory nikdy nepřetečou

Existují způsoby, jak se chránit před touto nepříjemnou situací. Pokud již brambory máte v hrnci a vaříte je, můžete zkusit sundat poklici. Horký vzduch unikne a pěna z brambor se vrátí zpět do hrnce. Zkusit také můžete snížit výkon plotny nebo přes otevřený hrnec položit vařečku. Pěna z brambor by se měla o vařečku zastavit.

Rada z TikToku

Americký tiktoker Shawn Tucker, který je známý pod přezdívkou @shawntucker.realestate, sdílel na sociálních sítích skvělou radu, jak zabránit přetékání pěny z hrnce při vaření brambor. Na svůj TikTok zveřejnil video, kde vnitřní okraj hrnce namazal před vařením brambor tukem. Na namazání můžete použít jak olej, tak i máslo. Tuk funguje jako bariéra, přes kterou se pěna z brambor nemůže z hrnce ven dostat.

Zdroj: https://foodisinthehouse.com/this-simple-hack-stops-water-from-boiling-over-while-cooking/