Rady a tipy

Při správném postupu se těstoviny neslepí a vždy budou chutnat dobře

Vaření těstovin se zdá jako jednoduchá činnost, ale snadno se stane, že jsou nedovařené nebo naopak jsou uvařené natolik, že se slepí k sobě a už je nikdo neodlepí. Není to nejlepší způsob, jak je prezentovat, proto je dobré znát triky, díky kterým uvaříte dokonalé těstoviny, které můžete zalít kvalitní rajčatovou omáčkou. Na co se vyplatí se zaměřit při vaření těstovin?

Na co je dobré při vaření pamatovat?

Na těstoviny je dobré mít kvalitní hrnec. Podle toho, kolik jich budete vařit, by měl být velký. Pamatujte, že na každých 100 g těstovin byste měli dát litr vody. Pokud takto velký hrnec nemáte, nevadí, ale bude lepší, když se této rady budete držet, protože na tom bude záviset kvalita uvařených těstovin. Těstoviny nebudou slepené, budou dokonalé na skus.

Doporučený článek:  Léčbu akné podpoří správně nastavený jídelníček

Těstoviny pak dávejte do vroucí a hlavně již osolené vody. Pokud je dáte do studené vody, můžete způsobit, že se neuvaří vůbec. Moučné těstoviny do sebe studenou vodu nasají a mohou se rychleji převařit. Výsledek nebude stát vůbec za to a těstoviny budete muset vyhodit. Klíčová je pak doba vaření, která sice nezáleží jen na vás, ale můžete ji hodně ovlivnit.

Zdroj obrázku: Freepik

Těstoviny nejsou dobré, pokud se budou ohřívat

Těstoviny se vaří různě dlouhou dobu. Záleží na tom, o jaký druh těstovin se jedná a také z čeho jsou vyrobené. Jestli milujete al dente těstoviny, zvolte si čas vaření podle sebe. Přidejte, pokud je chcete měkčí a naopak minutu nebo dvě uberte, pokud je máte raději tvrdší. V tomhle to záleží pouze na vás. Po uvaření těstoviny sceďte pod studenou vodou. Proces vaření se zastaví a nebudou převařené. Můžete je zalít omáčkou a hned konzumovat.

Doporučený článek:  4 metody, které během chvíle dokonale vyčistí rychlovarnou konvici: vodní kámen nebude mít šanci

Pamatujte také na to, že je dobré uvařit takové množství těstovin, které zrovna sníte. Ohřáté v mikrovlnné troubě totiž nejsou vůbec dobré. Ohřát je ale můžete na pánvi nebo v hrnci, například s vejci nebo slaninou či šunkou. Smíchat je můžete i s omáčkou nebo je ještě zapéct. Vykouzlíte tak další pokrm, kterým potěšíte svou rodinu.

Zdroj: https://feelgoodfoodie.net/recipe/how-to-cook-pasta/