Jakmile se stánky a zahrady začnou plnit sladkým, červeným ovocem, je nejvyšší čas připravit si jahodový koláč. Tento recept je velmi lahodný, jemný a bude se vám rozplývat na jazyku. Navíc vypadá nádherně, takže ho můžete v klidu servírovat nejen rodině, ale také svým přátelům. Ke kávě bude chutnat skvěle, ale můžete si ho vychutnat také jako netradiční snídani. Uvidíte, že příprava není vůbec složitá a výsledek bude vynikající.
Co budete potřebovat?
Dezert se skládá ze dvou složek: těsta a náplně. Na těsto budete potřebovat jen základní ingredience. Připravte si 20 dkg mouky, 10 dkg másla, 5 lžic cukru, 1 vejce a lžičku prášku do pečiva. Na sladkou náplň si připravte 25 dkg zralých jahod a balení jahodového želé. Je důležité, aby byly jahody skutečně zralé, protože jedině tak budou nádherně sladké a šťavnaté. Díky nim bude koláč chutnat úžasně. Želé ovšem chuť jahod také zvýrazní, takže se nemusíte ničeho obávat.

Způsob přípravy
Ingredience na těsto dejte do mísy, zamíchejte dohromady a poté vložte na půl hodiny do lednice, aby se odleželo. Kulatou formu na pečení vymažte rukou nebo ji vyložte pečicím papírem, aby se těsto během pečení nepřichytilo ke dnu formy. Jahody omyjte a osušte. Poté je nakrájejte na půlky. Těsto vyndejte z lednice, rozválejte a dejte do formy. Na těsto položte půlky jahod a okraje těsta přehněte dovnitř. Koláč pečte na 170 stupňů po dobu 20 minut.
Až vyndáte koláč z trouby, nechte ho zcela vychladnout. Mezitím si připravte želé podle návodu na obalu. Jakmile bude koláč vychladlý a želé začne tuhnout, zalijte jím jahody tenkou vrstvou. Opět dejte koláč do lednice. Jakmile želé úplně ztuhne, můžete koláč podávat. Nejlepší je samozřejmě o pokojové teplotě, kdy nádherně vynikne chuť čerstvých jahod. V každém případě jím zaručeně potěšíte svou rodinu i hosty. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!
Zdroj: https://www.recipetineats.com/easy-strawberry-cake/