Snídaně je základem každého dne. Vědci říkají, že jde o nejdůležitější jídlo vůbec. Z tohoto pravidla neexistují žádné výjimky. Chcete-li být zdraví, vytvořte si celodenní menu s důrazem na to, abyste se večer nepřejídali, a ráno se díky tomu vzbudíte s prázdným žaludkem, ale zato s kupou energie.
Bez snídaně přijde spousta tuku
Snídaně konzumovaná po probuzení nám má dodat energii, abychom mohli začít nový den. Pokud ji vynecháme, tělo si vezme energii ze zásob, které se nacházejí v lidském těle v tukové tkáni. To však není důvod k radosti. Protože organismus, který nedostává jídlo pravidelně, si ihned po najedení ukládá tuk do zásoby. Teprve později začne používat kalorie pro aktuální problémy.
Takto se vytváří začarovaný kruh přírůstku hmotnosti u lidí, kteří se nestarají o rozumná, malá jídla a během dne se odbývají. Nakonec se vše snaží dohnat pozdě večer. Trvale opomíjené tělo neví, kdy dostane další porci kalorií, a tak přejde do nouzového režimu a rozšiřuje zásoby tělesného tuku.
Anglická verze snídaně
Máte rádi vejce na slanině? Bohužel to není dobrá kombinace hlavně k snídani. Tělo potřebuje ráno energii, aby mohlo pracovat. Trávení jídla s vysokým obsahem bílkovin spotřebovává vcelku hodně energie, takže po takové snídani často přijde místo vitality ospalost a zátěž. Slanina je smažený kus mastného červeného masa a zpracované maso zvyšuje riziko vzniku kolorektálního karcinomu.
K snídani byste měli sáhnout po přírodních, neslazených ovesných vločkách nebo kousku celozrnného chleba a jezte je s míchanými vejci nebo kvalitní sendvičovou pastou, například s hummusem. Stojí za to přidat zeleninu, ideální jsou rajčata nebo několik ředkviček, ale část zeleniny k snídani by neměla být příliš velká, zvláště pokud máte jemný trávicí trakt.
Zdroj: https://www.healthyeating.org/blog/detail/5-simple-tips-for-a-healthier-breakfast